joi, 31 martie 2011

Filme de vazut in 2011 ( partea a 2-a )

1) Battle: Los Angeles





2)Conan the Barbarian





3) 127 HOURS





4) Sucker Punch





5) Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2(2011)





6) The Eagle





7) Season of the Witch





8) FAST FIVE





9) Age of the Dragons





10) Ironclad





11) Captain America: The First Avenger



Secretele din spatele 'Piratilor din Caraibe', partea A CINCEA! Vezi ce anunta americanii!

Mai este o luna pe la lansarea “Piratilor din Caraibe: Pe ape si mai tulburi", insa americanii vorbesc deja de o a cincea continuare a filmului!



Jerry Bruckheimer anunta peste ocean ca se lucreaza deja la scriptul pentru a cincea parte a filmului pentru care promite ceva "diferit si mai original"
"Publicul ne-a spus ca cel mai mult i-a placut la serie a fost ca era originala, o poveste nefamiliara. Asa ca am incercat sa o continuam cu fiecare film, aducand de fiecare data ceva nou si diferit. Atata timp cat publicului ii place noua parte, vom face o alta. Totul depinde de Johnny. Adora personajul." a declarat producatorul Jerry Bruckheimer.
Scenaristii au dezvaluit ca filmul nu va fi o continuare a firului pe care se intinde “Piratilor din Caraibe: Pe ape si mai tulburi", ci va avea o poveste de sine statatoare.

Ranthambore - paşi prin Regatul Tigrilor



Astăzi, tigrii au devenit mai rari decât diamantele. Sutele de ani de vânătoare fără milă coroborată cu distrugerea fără precedent a pădurilor în care uriaşele feline îşi aveau sălaşul, şi-au spus, din nefericire, cuvântul.
La ora actuală, unul dintre puţinele sanctuare ale acestui rege neîncoronat al animalelor, este Parcul Naţional Ranthambore din India.


Zona protejată acoperă un adevărat univers exotic, tărâmul tigrilor oferind vizitatorilor imagini unice, care îţi confiscă literalmente imaginaţia, contaminându-te definitiv cu nostalgia întoarcerii în Regatul Tigrilor, unde fiecare apus de soare se transformă într-o invitaţie irezistibilă spre porţile Necunoscutului...

Capitala tuturor tigrilor bengalezi


Datorită măsurilor dure de protecţie, coroborate cu un management eficient, Ranthambore a devenit unul dintre cele mai mari parcuri naţionale din nordul Indiei, precum şi o rezervaţie-cheie pentru supravieţuirea tigrilor.
Cum provocările secolului XXI sunt tot mai diverse, iar problema banilor necesari funcţionării rezervaţiei a devenit tot mai stringentă în contextul crizei economice mondiale, parcul a lansat o reţetă de succes a turismului în natură.
Ranthambore este situat în statul indian Rajasthan, districtul Sawai Madhopur, la circa 180 km de aeroportul din Jaipur, care rămâne principală cale de acces pentru vizitatorii care sosesc din străinătate. Cea mai apropiată staţie feroviara este la doar 11 kilometri de graniţele rezervaţiei. Simplul fapt că aria protejată rezistă şi funcţionează este aproape o minune pentru o ţară ca India, unde fiecare colţ de Natură este asaltat de populaţia aflată într-o creştere haotică, aproape fără limite, şi care a depăşit deja ameţitoarea cifră de 1 miliard de oameni.
Din nefericire pentru cadrul natural unic al acestui colţ de lume, experţii estimează că, pe viitor, populaţia Indiei o va depăşi chiar pe cea a Chinei, fapt care ne face să ne întrebăm cu puţine speranţe : care va fi soartă tuturor animalelor sălbatice care au făcut faima biodiversităţii Indiei?
Dincolo de datele sumbre care se prefigurează spre viitor, cetatea naturală de la Ranthambore se încăpăţânează să reziste, în ciuda tuturor presiunilor şi provocărilor aplicate de milioanele de furnici umane mânate de foame şi mizerie...
Conştient parcă de vremurile dezastruoase care se anunţau pentru animalele acestei ţări suprapopulate, alături de dorinţa de a conserva unul dintre cele mai bune habitate pentru tigri din lume, guvernul indian din anul 1955 a avut o idee strălucită când a decis înfiinţarea Sanctuarului Sawai Madhopur, care va deveni mai târziu cunoscut în întreaga lume sub titulatura de Parcul Naţional Ranthambore.

Una dintre cele mai mari dorinţe ale regretatei femei-politician Indira Gandhi a fost aceea de a salva de la extincţie tigrii, animale sacre ale religiei şi culturii hinduse.
Ameninţate de extinderea activităţilor umane, marile feline vărgate supravieţuiau, încă din acele vremuri, doar în zone izolate, unde accesul oamenilor era dificil pe atunci. Unul dintre acesta adevărate "rezervoare" pentru speranţa tigrilor a fost (şi nădăjduim că va rămâne) Ranthambore. Prin urmare, rezervaţia a fost inclusă de la bun început în celebrul "Proiect Tigru", un program demarat în anul 1973 pentru salvarea tigrilor. Succesul programului a fost şi este puternic contestat şi astăzi, o parte dintre specialişti acuzând că, dacă în anii 1970, în India trăiau circa 5 000 tigri, astăzi mai trăiesc doar 1.500, "graţie" mult-lăudatelor măsuri de protecţie ale Proiectului. Cealaltă grupare a experţilor susţine că dacă nu ar fi existat acest program şi măsurile sale, potrivite sau nu, tigrii ar fi dispărut încă din anii 1990, sub presiunea traficului cu oasele şi organele acestor carnivore, trafic alimentat de cererea incredibil de mare din China, unde fiecare bucăţică din organismul unui tigru este considerată (totalmente fals) drept medicament-minune pentru toate bolile posibile şi imposibile.
În anul 1983, pădurile din apropierea graniţelor originale au fost declarate sanctuare, iar în anul 1991 suprafaţa rezervaţiei de tigri a fost mărită prin includerea sanctuarelor Sawi Man Singh şi Keladevi.
Ranthambore a devenit faimos în lumea întreagă pentru populaţia mare de tigri pe care o adăposteşte şi protejează cu succes, în egală măsură. Este considerat de experţi drept cel mai primitor parc natural din India, unde turiştii pot admira în deplină siguranţă maiestuoasele carnivore. Rezervaţia regilor vărgaţi are o suprafaţa de circa 1.334 kilometri pătraţi şi este situată la marginea unui platou înalt, fiind încadrată de două râuri: la nord curge Banas, iar la sud râul Chambal. În parc există câteva lacuri care asigură apa necesară animalelor pe întreaga durată a sezonului secetos.

Carierele vedetelor vărgate în lumea filmului documentar

Cu toate frumuseţile naturale care încânta privirea, fascinaţia şi magnetismul tigrilor sunt principalele cauze care atrag aici turiştii din toată lumea.
Aici tigrii pot fi uşor zăriţi, uriaşele feline plimbându-se, tacticos, chiar şi în miezul zilei. Pe baza informaţiilor remise de către conducerea parcului, cea mai potrivită perioadă a anului pentru o incursiune printre tigri este între lunile noiembrie şi mai, când în India se instalează sezonul secetos, iar pădurile îşi pierd frunzele, rezultând un cadru natural în care fotografierea şi filmarea tigrilor sunt mult mai facile.

În anul 2005, trăiau 26 de tigri în Ranthambore, număr semnificativ mai mic decât recordul istoric înregistrat în 1982, când nu mai puţin de 44 de exemplare împărţeau acest teritoriu. Conform ultimului recensământ al tigrilor, desfăşurat în anul 2008, la acea dată populaţia regilor vărgaţi se afla, din fericire, pe un trend ascendent, zoologii reuşind să identifice 34 de exemplare. Între aceştia s-au numărat şi 14 pui. Succesele se datorează măsurilor dure anti-braconaj, precum şi avertismentelor adresate sătenilor de a nu se mai aventură în rezervaţie. În plus, parcul naţional a fost "împânzit" la propriu de camere video. Pentru a descuraja braconierii, angajaţii parcului au dreptul de a împuşca fără avertisment orice persoană surprinsă înarmată în rezervaţie, cadavrul acesteia fiind lăsat pe loc, spre a servi drept hrană animalelor junglei.
În total, autorităţile indiene au investit, în decursul timpului, aproximativ 153 milioane $ în eforturile de a crea cea mai sigură rezervaţie de tigri din lume. Măsurile drastice au dus la creşterea numărului tigrilor în asemenea măsură încât, la ora actuală, Ranthambore exportă tigri pentru repopularea altor rezervaţii din India. Primul "export" a fost unul deosebit de spectaculos, constând în tranchilizarea şi transportul cu elicopterul a lui Dara, un impunător mascul adult. Pe data de 28 iunie 2008, Dara a fot translocat în rezervaţia Sariska, la bordul unui elicopter militar de tip Mi-17, însoţit de către comandantul Vimal Raj.
Dar adevăratele vedete ale parcului sunt câţiva tigri deveniţi faimoşi în toată lumea graţie seriei de filme documentare dedicate lor şi produsă de dr. Valmik Thapar, autoritate mondială în viaţa şi obiceiurile tigrilor bengalezi.
Dintre toţi aceştia, tigroaica Machli, poreclită "Domna Lacurilor", a stârnit emoţie şi admiraţie în sufletele oricărui om care i-a urmărit povestea vieţii. Machli şi-a primit numele datorită unui desen particular al dungilor sale de pe corp, desen care sugerează forma unui peşte. Din cauza creşterii braconajului în zonă, Machli fost separată de părinţii ei la o vârstă fragedă, fiind obligată să înveţe, practic de una singură, tainele supravieţuirii. Tigroaica nu s-a lăsat şi a reuşit să devină chiar un exemplar dominant printre tigrii din zonă. Aventurile ei, creşterea şi protejarea puilor, precum şi interacţiunea cu alte "vedete" vărgate precum Baccha şi Bumburam, au constituit clipe unice, surprinse pe peliculă prin strădania lui Valmik Thapar şi a echipei sale de cameramani.



De ce te vei reîntoarce în Ranthambore ?

Cine a apucat să privească, chiar şi o singură dată, un tigru în mediul sau natural, nu-l va uita niciodată. Senzaţia este indescriptibilă, ca o dorinţă mută de a te întoarce pentru a onora prezenţa aproape mistică a unui animal-simbol. Aura şi forţa unui tigru au darul de a subjuga şi fascina orice făptură umană cu un strop de sensibilitate rămasă în suflet.
Dar Ranthambore nu este doar una dintre ultimele fortăreţe ale tigrilor. Rezervaţia oferă adăpost şi condiţii optime de trai şi pentru alte specii de animale, unele dintre ele fiind emblematice pentru fauna Indiei. Norocoşii care au privilegiul să viziteze această lume, încă neîntinată de om, vor observa leoparzi, turme de mistreţi, cerbi sambar, antilope nilgai şi gauri (cele mai mari bovide sălbatice din lume). Celelalte carnivore care populează parcul sunt redutabilii câinii sălbatici dhole, hienele dungate şi urşii furnicari. Dintre feline se întâlnesc tigri, leoparzi, râşi caracal, pisici-leopard, pisici de junglă şi pisici-pescar. Printre prădători se mai numără rateli, lupi, vulpi, manguste, şacali, crocodili şi pitoni.

Flora parcului cuprinde 539 specii de plante diverse. Pădurile cu frunze căzătoare sunt alcătuite în mare măsură din copaci aparţinând speciei Anogeissus pendula. În afară de aceştia, pădurile mai cuprind alte 300 specii de copaci, adăpostind peste 270 specii de păsări şi 30 de mamifere. O altă atracţie a locului este existenţa uriaş arbore banyan - al doilea ca mărime din India.
Parcul - celebru pentru condiţiile sigure de explorare oferite turiştilor - propune călătorii tip safari indian. În fiecare zi, pornesc două curse de safari, una la ora 6.30, cealaltă la 14.30. Fiecare excursie durează aproximativ 3 ore, iar turiştii pot opta pentru tipul de maşină pe care îl consideră cel mai potrivit.
O altă importantă atracţie a rezervaţiei este bătrânul fort cu acelaşi nume, ridicat în secolul al X-lea de către prinţii rajputi, cu rol de apărare împotriva invaziilor musulmane. În interiorul fortului, pot fi încă admirate cele trei temple din piatră roşie de Karauli, dedicate zeităţilor hinduse Shiva, Ganesh şi Ramlalaji.

Turiştii amatori de peisaje sublime pot zăbovi pe malul lacului Padam Talao, cel mai întins ochi de apa din Ranthambore. În apropiere pot fi admirate Jogi Mahal - o minunată clădire din piatră roşie, odinioară conac de vînătoare al membrilor familiei regale din Jaipur - şi banyanul gigant care a sporit faima rezervaţiei.
În Ranthambore se poate ajunge şi pe calea ferată, parcul fiind situat la doar 11 kilometri de staţia Sawai Madhopur, aflat pe linia care leagă megalopolisurile New Delhi şi Mumbai. Ranthambore este conectată pe o serie de trasee de autobuz, care leagă regatul tigrilor de principalele oraşe din Rajasthan.
Pentru cazare, administraţia rezervaţiei a amenajat o serie de bungalow-uri specifice regiunii, unde poţi adormi în condiţii excelente de curăţenie.
Însă fii fără grijă, o noapte petrecută în casele de oaspeţi şi bungalow-urile Maharaja, Sawai Madhopur, Kamdhenu, Jogi Mahal sau Jhoomar Baori este o experienţă de neuitat pentru orice pământean. Odată întors acasă, eşti alt om.
La urmă urmei, câţi oameni au adormit frânţi de oboseala unei excursii în junglă, în timp ce afară împrejurimile răsunau de răgetul pierdut în ceţuri al regilor vărgaţi din Ranthambore?

FOTO! Podul care te duce direct in APA!

Nordicii au cele mai spectaculoase poduri! Suedezii au facut un pod care se termina brusc in ...apa.







Oresund Bridge leaga orasul lui Ibrahimovic, Malmo, de Danemarca, si la un moment dat se transforma in tunel pe sub apa!

Diplomaţia urşilor panda - când animalele fac politica


Demult de tot, în anul 797, povestesc două cronici vechi, califul din Bagdad, Harun al-Rashid, din dinastia Abbasizilor, i-a trimis în dar împăratului Carol cel Mare al francilor un animal neasemuit: un elefant alb. Din solia trimisă califului de împăratul carolingian făcuseră parte trei bărbaţi, dar unul singur a supravieţuit drumul până în Arabia: un evreu franc, numit Isaac. Lui i-a revenit sarcina de a duce în Europa darul califului abassid.

Cinci ani a durat călătoria de întoarcere a lui Isaac, pe mare şi pe uscat, împreună cu elefantul alb, pe numele lui Abul-Abbas. În cele din urmă, în anul 802, după cum zice în latineşte cronica, "venit Isaac cum elefanto … nomen elefanti erat Abul Abaz". Documentul din care am citat se numeşte Annales regni Francorum (Cronica - sau Analele - regatului francilor), care istoriseşte întâmplări petrecute în vremea primilor regi carolingieni, între anii 741 - 829.
În cronicile abasside, în schimb, unde se vorbeşte despre domnia lui Harun al Rashid, nu se pomeneşte nimic despre elefantul alb şi nici măcar despre Charlemagne. Poate că, aşa cum susţin unii istorici, califul îl considera pe Carol cel Mare, monarhul unui ţinut foarte îndepărtat şi prea puţin cunoscut arabilor (deşi era un imperiu imens, cel mai impunător al Europei), doar un conducător de mică importanţă? Dar atunci de ce i-ar fi făcut un dar atît de valoros? Iar dacă darul n-a existat, de unde vin informaţiile rămase despre el în scrierile vremii?

Sunt întâmplări vechi, aşa de vechi încât e greu de spus câtă poveste şi cât adevăr există în aceste istorisiri.
Dar, fie că elefantul alb trimis lui Carol cel Mare a existat sau nu, istorisirea dezvăluie lunga persistenţă a unui obicei rămas din vremuri vechi şi care, iată, în era internetului şi a nanotehnologiilor, încă se mai păstrează: oferirea, în dar, de la o ţară la alta, între puternicii acestei lumi, a unor animale rare, deosebite - remarcabil exemplu de continuitate culturală, care ne leagă, pe noi şi animalele noastre, de strămoşi (şi de animalele lor, desigur).

Adesea, printre darurile princiare se găseau câini de rasă ori cai de soi, alteori şoimi şi ereţi de vânătoare, dresaţi cu pricepere, uneori, însă, şi animale sălbatice, rare şi exotice, care uimeau, cu aspectul lor straniu, pe cei ce le primeau şi, prin prezenţa lor, dovedeau tuturor legăturile celui ce le primise cu suveranii bogaţi şi puternici ai unor ţări îndepărtate - legături care erau, la rândul lor, o dovadă a puterii politice.

Ambasadorul panda

Astăzi, unul dintre cele mai cunoscute aspecte ale acestei practici a căpătat şi un nume special: panda diplomacy. Urşii panda, pe cât de rari şi ameninţaţi, pe atît de bine cunoscuţi tuturor, au devenit simbolul acestui procedeu, menit să netezească relaţiile dintre ţări, să semnifice dorinţa de cooperare, de depăşire a divergenţelor.
Se spune că obiceiul şi-ar avea originea în vremea dinastiei Tang, când împărăteasa Wu Zetian (625-705) ar fi dăruit o pereche de urşi panda împăratului Japoniei.
Republica Populară Chineză (RPC) a reînviat această practică în anii 1950, făcând din ea un instrument puternic de colaborare cu alte ţări. Între anii 1958 şi 1982, China a dăruit 23 de urşi panda unui număr de nouă ţări.
Unele dintre aceste episoade au intrat în istorie ca momente memorabile în politica internaţională. În 1972, preşedintele american Richard Nixon a vizitat China - o vizită istorică, având în vedere că Nixon era primul preşedinte american care vizita Republica Populară Chineză, la vremea aceea considerată unul dintre marii inamici ai SUA. A fost o mişcare îndrăzneaţă din partea lui Nixon (care, în SUA, îşi clădise succesul politic, în bună măsură, pe convingerile sale anticomuniste) şi a marcat începutul normalizării relaţiilor sino-americane, deteriorate după al Doilea Război Mondial. Acum, reprezentantul bastionului capitalismului, SUA, venea să viziteze o ţară comunistă şi să poarte discuţii cu preşedintele acesteia, Mao Zedong.

A fost, orice s-ar spune, un moment măreţ; a meritat întreaga atenţie care i s-a dat pe plan internaţional şi nu degeaba această vizită şi cea făcută de Nixon în URSS, în acelaşi an 1972, sunt considerate cele mai însemnate realizări diplomatice din timpul mandatului său.
Ca urmare a acestei vizite şi ca un semn că dorea îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, China a oferit în dar Statelor Unite doi panda, Ling-Ling şi Hsing-Hsing - gest considerat drept un succes diplomatic uriaş. Ursuleţii s-au bucurat de o imensă popularitate în America: 20.000 de persoane au venit să-i vadă în prima zi în care au fost expuşi la Grădina Zoologică Naţională din Washington şi au primit peste 1 milion de vizitatori în primul an.
Preşedintele Nixon a răspuns gestului trimiţând şi el un dar - tot o pereche de animale: doi boi moscaţi, mamifere tipice faunei arctice nord-americane.
Succesul acestui schimb diplomatice de daruri însufleţite a fost atât de mare în universul politicii internaţionale, încât şi alte ţări au încercat să-şi amelioreze relaţiile cu China prin mijlocirea aceluiaşi simbol. În 1974, în cursul vizitei sale în China, primul ministru britanic Edward Heath a cerut el însuşi o pereche de panda pentru Marea Britanie. Chia-Chia şi Ching-Ching au sosit la Grădina Zoologică din Londra câteva luni, mai târziu, spre marea încântare a publicului britanic.

Nu toată lumea vrea un panda

Instrument de colaborare diplomatică, în general în sens pozitiv, oferirea de urşi panda a putut fi, totuşi resimţită uneori şi ca un instrument de presiune aşa cum s-a întâmplat cu încercarea de a oferi Republicii Chinei (Taiwan) o pereche de panda, în anul 2006.
(Precizare: Taiwan este o insulă situata în estul Asiei, la sud-est de China continentală, fiind cea mai mare dintre insulele care intră în componenţa Republicii Chinei - a nu se confunda cu Republica Populara Chineză, China noastră cea de toate zilele. Alte insule din acelaşi arhipelag sunt Pescadores/Penghu, Quemoy/Kinmen/Jinmen şi Matsu. În accepţia obişnuită, se foloseşte termenul Taiwan pentru a desemna Republica Chinei, atât din motive istorice - aici s-au refugiat conducătorii mişcării anti-comuniste din China -, cat şi pentru faptul că alte insule aflate sub administrarea Republicii Chinei au dimensiuni nesemnificative, în comparaţie cu Taiwan.
În 1949, în urma războiului civil din China, formaţiunea naţionalistă Kuomintang, de orientare anti-comunistă, s-a retras în Taiwan după instalarea regimului comunist în China. Republica Chinei a devenit o ţară capitalistă, în vreme ce în China s-a instaurat comunismul. China continuă şi astăzi să privească Taiwan-ul ca aparţinându-i, motiv pentru care relaţiile dintre cele două ţări sunt oarecum încordate.)

Partidul aflat atunci la conducerea Taiwanului susţinea independenţa acestuia şi respingea unirea cu RPC, iar insistenţa Chinei de a trimite cei doi panda era privită ca o încercare de a impune Taiwanului cooperarea cu o ţară cu care acesta avea mari divergenţe politice şi de simboliza o unificare pe care Taiwanul nu o dorea. Rezistenţa întâmpinată de China a fost cu atât mai mare, cu cât numele celor doi panda trimiteau cu gândul la chestiunea reunificării: urşii se numeau Tuan Tuan şi Yuan Yuan (fuseseră botezaţi astfel în China), iar combinaţia celor două nume, Tuan Yuan, înseamnă "reunire".
Au urmat luni de tratative, tergiversări şi stres şi, în cele din urmă, guvernul taiwanez a dat un răspuns diplomatic, prin care respingea oferta Chinei. În termeni politicoşi, preşedintele taiwanez ruga guvernul chinez să lase urşii panda liberi în habitatul lor natural, deoarece, dacă ar fi fost puse în cuşti şi trimise în dar, aceste animale ar fi fost nefericite.
O schimbare de guvern în Taiwan, în 2008, a adus după sine şi o schimbare de situaţie: Kuomintang, partidul ajuns la putere (culmea, era acelaşi partid care plecase din China în urmă cu 6 decenii, pentru că nu era de acord cu instaurarea comunismului), a hotărât să accepte darul Chinei. Foarte repede, în ultimele zile ale anului 2008, cei doi panda au ajuns la grădina zoologică din Taipei, capitala Taiwanului. În ce mod va influenţa acest dar relaţiile dintre cele două ţări rămâne de văzut.

Panda de închiriat

În anii 1980, China a adoptat şi o altă formă de colaborare diplomatică prin mijlocirea aceloraşi animale: a început să închirieze exemplare de panda uriaş, pe perioade de mai mulţi ani, unor grădini zoologice din străinătate. (În conformitate cu tratatele internaţionale privind regimul aparte al acestei specii, toate exemplarele de urşi panda din grădinile zoo ale lumii - inclusiv cele născute în acele grădini zoo - aparţin statului chinez şi se consideră a fi închiriate stabilimentelor respective din străinătate, în schimbul unei sume de bani. O parte din banii astfel obţinuţi sunt folosiţi de China pentru finanţarea unor programe de protecţie a acestei specii.)
Astfel, în 2008, China oferea, pentru o perioadă de 10 ani, Japoniei o pereche de urşi panda, care urmau să locuiască la grădina zoologică Ueno, din Tokyo. Vestea a fost anunţată în cursul vizitei preşedintelui chinez Hu Jintao în Japonia, în 2008 şi a picat cu atât mai bine, cu cât ultimul panda din acest zoo, un mascul în vârstă de 22 de ani, numit Ling Ling, murise cu doar cîteva zile înainte.

Cât de puternic este acest simbol şi ce importanţă are în netezirea relaţiilor Chinei cu alte ţări se poate constata din declaraţia atribuită preşedintelui Hu Jintao, care ar fi spus că urşii panda ce urmau să fie aduşi la Tokyo "sunt un simbol al legăturilor prieteneşti dintre Japonia şi China." Cele două cadouri vii au sosit în Japonia pe 21 februarie 2011, aşteptaţi de locuitorii din Tokyo cu nerăbdare şi cu multe semne de bun-venit: în jurul gării Ueno, o adevărată pădure de bannere colorate exprima bucuria localnicilor de a-i primi pe cei doi panda şi pretutindeni oamenii erau întâmpinaţi de imagini ce aminteau de mult-aşteptaţii vizitatori - abţibilduri, suveniruri; pînă şi nişte feluri de mâncare speciale, inspirate de înfăţişarea urşilor panda, erau disponibile în restaurante.
Iniţial, perechea urma să fie înfăţişată publicului pentru prima dată pe 22 martie, însă cumplitele întâmplări din 11 martie şi din zilele care au urmat (cutremurul, tsunami, accidentele de la centrala nucleară Fukushima) i-au determinat pe responsabilii grădinii zoologice să amâne evenimentul, până când lucrurile se vor linişti într-atât încât oamenii să fie din nou în stare să se gândească la plimbări şi vizite la zoo.

Peşti şi alte cadouri diplomatice vii

Recent, China şi-a lărgit gama de "cadouri animale" dăruind Hong Kong-ului, cu prilejul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008), cinci exemplare de sturioni chinezeşti, o specie străveche şi rară de peşti. Cele cinci exemplare - simbolizând cele cinci cercuri olimpice - fac parte din prima generaţie de sturioni crescuţi în captivitate de specialiştii chinezi, în încercarea de a salva specia şi de a repopula cu ea apele Chinei.

Apăruţi pe Pământ acum 140 de milioane de ani, în vremea dinozaurilor, aceşti peşti sunt azi, din păcate, ameninţaţi să dispară, pe măsură ce poluarea, construirea barajelor şi alte amestecuri ale oamenilor în viaţa lor le distrug habitatele şi le tulbură modul de trai.
Iar văzând ce preţ pun chinezii pe animalele rare date în dar, şi alte ţări au luat iniţiativa de a recurge la astfel de cadouri diplomatice. În 2009, guvernul Republicii Seychelles a oferit Chinei două exemplare de ţestoase de Aldabra - Aldabra fiind un atol (insulă coralieră) din arhipelagul Seychelles. Animalul cu pricina e una dintre cele mai mari specii de ţestoase din lume, unii masculi putând cântări peste 250 kg şi arătând impresionant cu carapacele lor de peste un metru lungime.

Darul a fost făcut cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Republicii Populare Chineze, dar şi în semn de recunoştinţă pentru ajutorul dat de China, care a sprijinit - financiar - participarea Republicii Seychelles la Expoziţia Internaţională de la Shanghai, din 2010.

Şi iată cum caii, şoimii şi elefanţii care, cu veacuri în urmă, soseau de la o curte regală la alta, aducându-şi - prin valoarea şi simbolurile ce le erau atribuite de om - contribuţia la înnodarea legăturilor politice şi influenţând astfel (cât de mult, e greu de spus) mersul istoriei, îşi au, în arena politică actuală, urmaşii lor, întruchipaţi în ţestoasele, peştii, urşii panda şi cine ştie ce alte vietăţi care "ung" complicatele rotiţe ale mecanismului relaţiilor internaţionale - neaşteptată misiune, dar care arată bine cât de strânsă, profundă şi variată în manifestări este relaţia noastră cu animalele planetei.

Cel mai asteptat serial din 2011! Mega proiectul lui Spielberg: filmul care omoara cei mai multi extraterestri! VIDEO exploziv

Daca va era dor de povestile cu extraterestri ale senzationalului Steven Spielberg, in iunie apare in SUA drama exploziva - Falling Skies - despre invazia extraterestra care ameninta omenirea.



Unul din cele mai ambitioase proiecte ale lui Steven Spielberg are anuntat un pilot incendiar de peste 20 de milioane de dolari.
Serialul care va fi lansat in iunie 2011 spune povestea unei lumi invadate de extraterestri. Soarta intregii omeniri se afla in mainile catorva supravietuitori care formeaza 'Rezistenta' si care vor ucide pe banda rulanta creaturile care arunca planeta in haos.
In rolurile principale vor fi Noah Wyle (ER) si Moon Bloodgood( Terminator Salvation, Faster). TNT are in proiect pentru primul sezon al serialului 10 episoade.

luni, 28 martie 2011

Cel mai inspaimantator video de la tsunami din Japonia



Forta valului seismic a fost terifianta. Cei care au apucat sa filmeze aceste secvente au trait la propriu apocalipsa. Puterea dezlantuita a apei a devastat totul in cale.
Au aparut multe imagini de la tsunami din Japonia, de pe 11 martie, insa acestea sunt pur si simplu infricosatoare.
Valurile cuprind uscatul, iar din portul Kesennuma raman doar doua cladiri in picioare, cele mai inalte.
Mai intai apa cuprinde masinile si le ia una cate una inghesuindu-le in dreptul unui pod, ca pe jucarii. Apoi apa cuprinde orasul si in scurt timp totul e scufundat.

VIDEO / In cadere libera



In cadere libera
Un wingsuit este tot ce ai nevoie pentru a zbura deasupra Mexicului.

Al Pacino, in rolul de magnat intr-un thriller despre criza mondiala


Actorul american Al Pacino va interpreta rolul unui magnat din lumea finantelor in thrillerul "Arbitrage", un film despre prabusirea fondurilor de investitii si despre declansarea crizei mondiale.
Actritele Susan Sarandon si Eva Green fac parte din distributia acestui proiect cinematografic. Regia si scenariul vor fi asigurate de Nicholas Jarecki, iar filmarile vor incepe la New York in primavara anului 2011.
Al Pacino va interpreta rolul patronului unui fond de investitii, depasit de situatie si disperat sa isi vanda cat mai repede imperiul financiar unei banci americane majore inainte ca frauda lui sa fie descoperita.

sâmbătă, 26 martie 2011

Puya - Vestul Salbatic, London Edition



Puya - Vestul Salbatic, London Edition


Videoclipul Vestul Salbatic, London Edition ii are ca protagonisti pe Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu, doi artisti vizuali romani stabiliti in Marea Britanie de peste 8 ani. Materialul reprezinta atat interpretarea lor artistica a noului cantec al lui Puya (Vestul Salbatic), cat si raspunsul celor doi la campania online lansata de acesta.
Videoclipul creat pentru campania lui Puya de Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu se numeste Vestul Salbatic, London Edition si inregistrase peste 10.000 de vizualizari in mai putin de 24 de ore pe site-urile YouTube, Vimeo si VPlay. Printre vorbele de lauda ale publicului s-au adunat si multe comentarii negative atat la adresa protagonistilor cat si a melodiei lui Puya.
Laurentiu si Tudor s-au filmat in diverse locuri din Londra, purtand cu ei culorile Romaniei (Tricolorul, haine in culorile Romaniei si tricoul nationalei de fotbal).
"Chiar daca la prima vedere abordarea este una strict ironica, intentia noastra a fost de a ne folosi de aceasta oportunitate pentru a demonstra, chiar daca doar simbolic si folosind o metoda neasteptata, ca nu trebuie sa-ti fie rusine de faptul ca esti roman, ca poti sa fii mandru de acest lucru si esti liber sa-ti exprimi identitatea in public, chiar si pe strazile uneia dintre cele mai importante capitale ale lumii", spun Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu in legatura cu materialul realizat.

vineri, 25 martie 2011

In jurul lumii in 2000 de fotografii



In jurul lumii in 2000 de fotografii

Paris, Barcelona, Berlin, St. Petersburg, Shanghai, Tokyo, New york si Londra in 24 de zile si 2000 de fotografii.

VIDEO / Un roman in filmul de 140 de milioane de dolari: Captain America. Vezi un trailer exploziv

"Captain America: The First Avenger" nu este doar un film cu supereroi desprinsi din cartile de benzi desenate (desi personajul este bazat pe Captain America al celor de la Marvel Comics).



Dupa un scenariu semnat de David Self, Christopher Markus si Stephen McFeely, sub lupa regizorului Joe Johnston (Jurassic Park III), filmul ni-l aduce in rolul principal pe Chris Evans.
Pe langa scenele de actiune impresionante, pelicula promite si o distributie pe masura, din care nu lipsesc Hugo Weaving, Tommy Lee Jones sau deja celebrul roman Sebastian Stan.
Plot: Dupa ce a fost considerat nepotrivit pentru a ramane in armata, Steve Rogers se ofera sa participe la un proiect secret care il va transforma in Captain America. Un erou care apara America.
Pelicula, al carei buget este in jurul a 140 milioane de dolari, va fi lansata pe marile ecrane din SUA pe 22 iulie. Formatul? 3D! Cum altfel?

VIDEO / Secvente amuzante in noul TRAILER CARS 2. Vezi o cursa spectaculoasa

Noul trailer contine mai multe imagini din Japonia si un preview mai amplu asupra secventei cursei.



Continuarea animatiei “Cars” din 2006 ii aduce pe cei doi prieteni, Lightning McQueen si Mater, in fata celei mai mari competitii din lume.
Ei trebuie sa se intreaca cu cele mai rapide masini, dar Mater este prins intr-o aventura personala si trebuie sa aleaga intre cursa vietii sau implicarea intr-o misiune top secreta.
Vocile lui Owen Wilson si Michael Caine dau viata masinutelor aventuriere. Animatia urmeaza sa apara in cinematografe dupa jumatatea lunii iunie.
Filmul apare pe 24 iunie in SUA.

marți, 22 martie 2011

SUPER IMAGINE! Cea mai TARE iluzie optica vazuta pe o strada din Europa! Ai tupeu sa mergi pe aici?

Din Norvegia vine cea mai spectaculoasa imagine pe care o poti vedea pe o sosea!

Asta e locul in care orice pilot de curse trece prin cele mai mari atacuri de panica.
O imagine cu un pod din Norvegia face senzatie pe internet. Dintr-un anumit unghi, soseaua pare ca se termina brusc.
Vezi galerie foto:






FOTO / Novak Djokovic campion la Indian Wells

Sarbul a disputat finala de duminica seara impotriva lui Rafael Nadal pe care l-a invins cu scorul de 46 63 62.

Datorita punctelor acumulate la acest turneu de Masters Series Djokovic a urcat pe locul 2 in clasament trimitandu-l pe locul 3 pe elvetianul Roger Federer.





















Clasament ATP: CAMPIONUL Djokovic a urcat pe 2

Primele 20 de poziţii ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători:

1. Rafael Nadal (Spania) 12.630 puncte
2. Novak Djokovic (Serbia) 8.710
3. Roger Federer (Elveţia) 8.280
4. Robin Soderling (Suedia) 5.735
5. Andy Murray (Marea Britanie) 5.545
6. David Ferrer (Spania) 4.510
7. Tomas Berdych (Cehia) 4.320
8. Andy Roddick (SUA) 3.260
9. Fernando Verdasco (Spania) 3.095
10. Jurgen Melzer (Austria) 2.695
11. Gael Monfils (Franţa) 2.600
12. Nicolas Almagro (Spania) 2.485
13. Stanislas Wawrinka (Elveţia) 2.355
14. Mihai Iujnâi (Rusia) 2.340
15. Mardy Fish (SUA) 2.106
16. Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 1,850
17. Viktor Troicki (Serbia) 1.710
18. Richard Gasquet (Franţa) 1.665
19. David Nalbandian (Argentina) 1.630
20. Marin Cilici (Croaţia) 1.575.